Proč věnovat pozornost právě badmintonu

Můžete jej hrát venku i v hale – badminton je typická rekreační hra, kterou lze provozovat i v mírném svahu a neupraveném terénu, můžete si jej užít dokonce na betonové ploše parkoviště nebo na zatravněné části vaší zahrady. Kdo však badmintonu propadne naplno, není problém jej provozovat i v době, kdy je venku mínus dvacet a v ulicích deset centimetrů sněhu. Stačí si pronajmout část prostoru sportovní haly a nemusíte kvůli tomu vycestovat někam do „teplých krajin“.

badmintonová raketa s míčky

Nepotřebujete žádný extra svalový fond – hraním badmintonu trénujete obratnost, postřeh a rychlou reakci, posilujete svaly dolních končetin, ale rozhodně tu není vyžadován takový svalový fond, kterým disponují atleti, zápasníci, gymnasté a kulturisté. Badminton si zahraje kdokoli, kdo má zájem se alespoň trochu aktivně hýbat.

Sport pro celou rodinu – hrát proti sobě mohou lidé různých věkových i hmotnostních kategorií, klidně si zahraje vnuk se svou babičkou, kteří se u toho báječně pobaví. Nemusíte hrát přesně podle pravidel vrcholového sportu, i docela nevinné pinkání vám zvedne náladu.

hraní badmintonu v přírodě

Různé povrchy – je to sport ideální do přírody, na chalupu i na dovolenou. Tam si jej zahrajete třeba u vody na písečné pláži, takže k tomu nepotřebujete ani příliš mnoho oblečení a pevnou obuv. Vystačíte si pouze s plavkami, a kdo rád navštěvuje nudistické pláže, nemusí mít kromě raket a míčků na badminton ke hře vůbec nic.

Příležitost ke konverzaci – je to jedna z mála sportovních disciplín, kterou lze pojmout velice volně a využít této situace ke konverzaci. To se hodí při seznamování s partnerem, při navazování kontaktů s lidmi na dovolené anebo mezi kolegy v zaměstnání, kteří se chtějí lépe poznat a pobavit se u toho. Můžete tuto činnost navrhnout i vašim přátelům, s nimiž se chystáte posedět na zahradě, trocha pohybu nikomu z nich jistě neuškodí.